ESG richtlijnen en CSRD - wat te doen

Verschil ESG en CSRD - ESG richtlijnen en CSRD reporting is een kans

Wat zijn ESG richtlijnen en CSRD?

Zowel ESG richtlijnen als CSRD hebben betrekking op verantwoordelijkheid van bedrijven naar het milieu (duurzaamheid, natuurbehoud), goed bestuur (transparantie, ethiek) en maatschappelijk (betrokkenheid, arbeidsomstandigheden).

Het verschil is dat CSRD gericht is op het rapporteren en openbaar maken van de impact van een bedrijf op de maatschappij en de omgeving. ESG richtlijnen zijn daarentegen gericht op de keuzes en investeringen van een bedrijf mbt milieu, sociale en bestuur.

Dus als je moet rapporteren op bijvoorbeeld je CO2, dan is dit rapport CSRD. Maak je stappen in verlagen van je eigen uitstoot, dan zijn die keuzes gebaseerd op ESG richtlijnen.

CSRS reporting en ESG richtlijnen zijn echt een kans

Wat moet ik nu al doen met ESG richtlijnen en CSRD?

Ook jij zal eraan moeten geloven: zijn het niet je klanten die het jou zullen gaan vragen, zijn het wel je medewerkers, investeerders of andere stakeholders die van jou actie verwachten.

Dus je kan wachten totdat je MOET.

Realiseer je alleen wel: door NU ZELF actie te ondernemen kan je jezelf onderscheiden en zelf de lead pakken. Dat is dus een grote kans!

Weten hoe? Mail of bel ons om je vrijblijvend te helpen met onze quickscan. Heb je gelijk al een idee wat je zou kunnen doen. Kost je niets!

Green Marketing en Duurzaam advies

Maar hoe kan ik deze kans grijpen?

Ten eerste zullen we je helpen om te voldoen aan ESG richtlijnen op gebied van Environment (Milieu), Social (Sociaal) en Governance (Bestuur), en hoe je hierop goed kan rapporteren (CSRD).

Binnen een week kan je al een stap gemaakt hebben.

We kijken samen met je naar:

  1. Hoe verminder je jouw milieu impact, bijvoorbeeld door besparen op energieverbruik, circulair gebruik van materialen en implementeren van groene initiatieven zoals verminderen van CO2 uitstoot met CO2 prestatieladder. Zowel voor je eigen processen, maar ook samen met leveranciers en klanten.
  2. Hoe kan je zelf sociale ontwikkeling stimuleren, bijvoorbeeld door zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen, supporten lokale gemeenschappen en sociale initiatieven.
  3. Hoe je goed bestuur implementeren, bijvoorbeeld door transparant te zijn over financiële rapportages, ethische gedragscode te implementeren en goede bestuur te stimuleren.

Dit doen we zelf of met onze partners.

Waar we altijd naar zullen kijken, is hoe je zowel ESG als CSRD kan gebruiken naar de wereld om je heen door dit zichtbaar en transparant te maken. Dit is een kans om jouw organisatie te laten doorontwikkelen, samen met klanten, medewerkers en de andere stakeholders.

Meer weten? Laat ons weten!

Contactgegevens:

Mail: hallo@greenpositive.nl
Tel: +31 6 27524878

Language:

EN

Inschrijven nieuwsbrief

We horen graag van je!

Bel ons gerust!

+31 (0)6 27524878

Telefoon en Whats app