Language:

EN

Deutschland Flag

DE

Verschil ESG en CSRD - ESG richtlijnen

Hoe omschrijf je het verschil ESG en CSRD?

Zowel ESG-richtlijnen als CSRD hebben betrekking op de verantwoordelijkheid van bedrijven ten opzichte van het milieu, goed bestuur en de samenleving.

CSRD legt de focus op corporate social responsibility en vereist dat bedrijven hun impact op het milieu en de maatschappij rapporteren en openbaar maken. 

ESG richtlijnen hebben betrekking op de manier waarop bedrijven omgaan met milieu, sociale kwesties en goed bestuur. Het draait om duurzame bedrijfspraktijken, het bevorderen van transparantie en ethisch handelen, en het streven naar een positieve impact op de samenleving als geheel. ESG-richtlijnen richten zich op zowel de beslissingen als de investeringen van een bedrijf.

Daarom valt bijvoorbeeld het rapporteren van CO2-uitstoot onder CSRD, terwijl beslissingen om de CO2-footprint te verminderen gebaseerd zijn op ESG-richtlijnen.

Verschil ESG en CSRD - ESG richtlijnen en CSRD reporting is een kans

Waarom wordt ESG-richtlijnen en CSRD reporting door elkaar gehaald?

De termen ESG (Environmental, Social, Governance) en CSRD (Corporate Social Responsibility Directive) worden vaak in diverse contexten genoemd, vooral in zakelijke en duurzaamheidsdiscussies. Echter, de precieze betekenis en het onderscheid tussen deze twee begrippen blijven vaak vaag voor velen. Het verschil ESG en CSRD maakt het moeilijk om hun toepassing en impact volledig te begrijpen.

Het begrijpen van deze concepten is essentieel voor bedrijven die streven naar een duurzamere en verantwoordelijke bedrijfsvoering. Door inzicht te krijgen in hoe ESG-richtlijnen en CSRD van invloed zijn op je bedrijfsvoering, kunnen organisaties simpelweg effectievere strategie├źn ontwikkelen om duurzaamheid te gebruiken als groeimiddel.

CSRS reporting en ESG richtlijnen zijn echt een kans

Nu je het verschil ESG en CSRD weet, wat is nu de eerste stap?

Belangrijkste is te bepalen wat je zelf wilt, zowel strategisch als qua visie. Dus wil je je CO2-footprint verlagen, of voldoen aan de CO2-prestatieladder of circulariteit implementeren in je bedrijfsvoering.

Neem contact op zodat we samen kunnen bepalen wat de beste stap is. En je kan in een week al een eerste stap maken.

Het verschil ESG en CSRD is hiermee hopelijk dan wat duidelijker geworden. Het is belangrijk om scherp te krijgen wat de concepten betekenen, want anders kan dat zomaar voor onduidelijkheden zorgen. En dat moeten we voorkomen.

Zou je nog meer willen weten tussen het verschil ESG en CSRD, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder om dit goed duidelijk te krijgen.

Contactgegevens:

Mail: hallo@greenpositive.nl
Tel: +31 6 27524878

Language:

EN

Inschrijven nieuwsbrief

We horen graag van je!

Bel ons gerust!

+31 (0)6 27524878

Telefoon en Whats app